UM-medalje til Emma!

Postet av Fredrik Gudheim Haraldstad den 2. Sep 2024

Emma Klausen med et flott UM-sølv på Bislett. Foto: Tina Klausen

Årets Ungdomsmesterskap (UM) ble arrangert på Bislett stadion med ny deltakerrekord i helgen. Med strålende solskinn inviterte IL i BUL og SK Vidar til stor friidrettsfest på nasjonalarenaen. Sarpsborg IL stilte denne gang med fire deltakere.

Best gikk det med Emma Sofie Klausen som kastet spyd i J17-klassen. Hun endte konkurransen med et lengste kast på 42,83 meter, noe som holdt til en flott sølvmedalje. Hun havnet en drøy meter bak Eline Raddum Hvitsand fra Søndre Land IL som satte en imponerende personlig rekord i konkurransen og tok gullet med hjem til Innlandet. Vi gratulerer Emma så mye med en ny UM-medalje!

På løpsfronten stilte Adrian Monkvik, Sverre Lande Johansen og Kristoffer Kottum opp på Bislett i helgen. Adrian løp 800m i G16-klassen på tiden 2.06,12, som er et drøyt sekund bak hans personlige rekord. Det holdt til en 14. plass. På samme distanse og i samme klasse løp Kristoffer Kottum. Den nylig utflyttede sarpingen har hatt en fin oppstart med skolegang på landslinja i Steinkjer, men fikk det dessverre tungt på sin 800m i helgens UM-konkurranse.

Søndagen ble innledet med at Sverre Lande Johansen løp 800m med noen briller friidretts-Norge antakelig ikke har sett maken til tidligere. Sverre, som løp i G18/19-klassen, løp et offensivt løp og endte med den godkjente tiden 2.06,15, etter en litt tyngre avslutning på sitt løp. Adrian Monkvik løp også særdeles offensivt i innledningen av sin 3000 meter i G16-klassen og hang godt med de første 1200 meterne. Etter hvert ble det dessverre noe tyngre, og Adrian fullførte løpet på tiden 9.03,40, noe som holdt til 11. plass.

Med dette er mesterskapssesongen på bane overstått for sarpingene. I år har det vært noe tynn deltakelse i mesterskapene, spesielt grunnet flere skader. De fleste sarpingene avslutter sesongen med KM hos våre gode venner i Moss, som arrangeres om et par uker.