Klart for Junior-NM i Bodø

Postet av Fredrik Gudheim Haraldstad den 31. Jul 2024

Emma Klausen er klar for jr. NM i Bodø! 

Sarpsborg IL stiller med to deltakere i helgens Norgesmesterskap for junior i Bodø. Den Europeiske kulturhovedstaden av året er vertskap for mesterskapet som samler snaut 450 norske juniorutøvere i friidrett fra fredag til søndag. De to SIL-utøverne er begge spydkastere.

Emma Sofie Klausen (16) skal kaste spyd i U20-klassen. Emma kaster til vanlig i J17-klassen med det 500 gram tunge spydet, der hun er regjerende ungdomsmester, samt perset til solide 43,41 meter under Världsungdomsspelen i juni. Hun har dessuten norsk årsbestenotering i J17-klassen med dette kastet. I U20-klassen kastes det med 600 grams spyd (seniorspyd), og Emma har tidligere kastet 37,40 meter med dette redskapet. Det gjorde hun på Bislett i fjorårssesongen. Etter dette har hun ikke kastet seniorspydet i konkurranse, og vi er derfor spente på hva Emma kan få til i Bodø! Med hennes personlige rekord er hun rangert som nr. 6 i feltet. Det vil nok være tøft å slå seg inn på pallen i U20-klassen, hvor favoritten Inga Rabben Reimers fra Sandnes IL har kastet over 50 meter i år, men Emma kan absolutt være med og kjempe i et jevnt felt om fjerdeplassen, med bakgrunn i tidligere resultater. I mesterskap kan imidlertid alt skje! 

Benjamin Gressløs (21) har blitt en erfaren mesterskapskaster med årene og har sanket flere mesterskapsmedaljer. NM-bronsen i senior-NM 2022 er nok hans store høydepunkt så langt. I år har han imidlertid kastet lengre enn på lang tid, og persen på 65,50 meter fra junior-NM på Askøy i 2021 er i stor fare. Hans årsbeste-resultat er på 65,47 meter fra Världsungdomsspelen der han tok seieren i senior-klassen. Fjorårets junior-mesterskap endte med sølv for Sarpsborg-gutten, og i årets U23-klasse er han rangert på en solid andreplass i feltet. Favoritten Daniel Thrana fra Kristiansands IF har kastet over 75 meter i år, men Benjamin bør ha gode muligheter til å forsvare sølvmedaljen fra juniormesterskapet i Sandnes i fjor. 

Sarpsborg IL ønsker Emma og Benjamin lykke til med spydkonkurransene i Bodø. Mesterskapet streames på stevnets hjemmeside, der du kan følge de to sarpingene i aksjon. Emma kaster lørdag kl. 17.30, mens Benjamin skal i aksjon søndag 11.45. 

https://jrnm2024.no/



Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.