Sarpinger herjet i Världsungdomsspelen

Postet av Fredrik Gudheim Haraldstad den 10. Jul 2024

Klara H. Prøitz (til høyre) på pallen etter et strålende løp på 800 meter.

Världsungdomsspelen i Gøteborg er Nordens største årlige friidrettsstevne. 2024-utgaven samlet over 2800 friidrettsutøvere fra mange land. Sarpsborg IL deltok med syv utøvere denne gang, og disse fikk virkelig prøvd seg i stor konkurranse mot Nordens fremste utøvere. I dette friidrettsstevnet er nemlig nivået høyt og bredden stor i mange klasser, noe som gjør det særdeles tøft.

Klara Homlung Prøitz (14) senket sin personlige rekord på 800 meter med 2,5 sekunder, da hun løp inn til tiden 2.16,21 minutter på distansen. Tiden holdt til en skarp bronsemedalje i sterk konkurranse i J14-klassen. Hun løp inn til femteplass på 2000 meter med tiden 6.29,77 minutter i J15-klassen.

Femteplass ble det også for Emma Sofie Klausen (16) i spyd da hun kastet 43,41 meter med det 500 gram-tunge spydet. Emma økte dermed sin personlige rekord og fikk en flott plassering i storstevnet. Hun befestet også sin posisjon som norgesledende i J17-klassen i spyd denne sesongen.

Tok seieren

Sarpsborg ILs seier denne helgen kom i spydkonkurransen for herrer i seniorklassen. Benjamin Gressløs (21) viste at formen var stigende under Tyrvinglekene tidligere i sommer, men ble dessverre forhindret fra å delta i NM i Sandnes. Under stevnet i Gøteborg klinket han til med to identiske kast på 65,47 meter, noe som ga seier. Seierskastene var kun tre centimetere bak den personlige rekorden fra 2021.

Adrian Monkvik (15) løp 800 meter og 1500 meter i G17-klassen denne helgen. Han presterer jevnt godt og løp 800 meter på tiden 2.06,30 minutter og 1500 meter på 4.10,03 minutter. Adrian har vist seg sterkest på de litt lengre distansene denne sesongen, og 1500 meter-løpet holdt til en solid sjuendeplass i et sterkt felt.

Løp under UM-kravet

Sverre Lande Johansen (18) løp 800 meter i G19-klassen med mål om å løpe under UM-kravet på 2.03 minutter. Denne gang disponerte han løpet strålende og tok andreplassen i B-heatet i klassen. Med ny personlig rekord på 2.02,69 minutter, løp han under kravet for å delta i ungdomsmesterskapet som arrangeres på Bislett senere i år.

I J13-klassen deltok Celine Azyrov (12) og Matea Sommerfeldt (13) i flere øvelser. De to SIL-jentene har hatt en god sesong til nå, og under helgens stevne klarte de seg godt i en klasse med svært mange deltakere.

Celine støtet 11,79 meter i kule og tok seg dermed til finaleomgangene. Hun endte til slutt på en god sjetteplass i konkurransen. Matea støtet 9,83 meter i kule denne gang. Begge er også gode spydkastere. I spydkonkurransen kastet Matea 26,82 meter og fortsatte sin gode utvikling i øvelsen med finaleplass. Celine kastet 25,89 meter og fikk dessverre akkurat ikke muligheten til å delta i finaleomgangene.

Med 97 lengdehoppere i J13-klassen, sier det seg selv at konkurransen tar litt lengre tid enn vanlig. Matea hoppet 4,72 meter og ble dermed en av 16 utøvere som tok seg til finalen med god hopping i kvalifiseringen. I en jevn høydekonkurranse endte Matea med resultatet 1,47 meter, som er ny personlig rekord. På 60 meter hekk løp hun på tiden 9,91 sekunder og på 200 meter ble tiden 28,62 sekunder. Det blåste dessverre litt for mye under hekkeløpet, mens 200 meter-tiden var ny personlig rekord.

Årets stevne i Gøteborg ble en god opplevelse for de fleste sarpingene, som nå tar en liten konkurransepause før mesterskapssesongen åpner i august.

Benjamin Gressløs på toppen av seierspallen i Gøteborg, riktignok på god avstand :)