Benjamin med sølv-kast i junior-NM

Postet av Fredrik Gudheim Haraldstad den 6. Aug 2024

Benjamin Gressløs kastet ny personlig rekord og tok sølvmedalje under junior-NM i Bodø.

Norgesmesterskapet for junior ble arrangert i Bodø i helgen. Sarpsborg IL stilte med to deltakere i mesterskapet. Benjamin Gressløs (21) og Emma Klausen (16) deltok begge i spyd, og de gjennomførte gode konkurranser i Nord-Norge.

Benjamin Gressløs (21) så uvanlig skarp ut under oppvarmingskastene på Mørkvedlia stadion i Bodø i helgen. I den andre spydomgangen stemte teknikken veldig godt og spydet svevde hele 66,19 meter. Dermed satte Benjamin en flott ny personlig rekord, og med det kunne en ny mesterskapsmedalje innkasseres. Han vant sølvmedaljen i U23-klassen like bak Daniel Thrana fra Kristiansands IF, som kastet 66,31 meter. Det ble dessverre ikke noen skikkelig kamp om gullmedaljen, etter at Benjamin skadet seg i det tredje kastet og måtte trekke seg fra videre konkurranse. Hans personlige rekord fra 2021 ble endelig slettet og sølvet ble med hjem til Sarpsborg.

I kvinnenes U20-klasse deltok Emma Sofie Klausen (16). Hun kaster til vanlig 500 grams spyd i J17-klassen, mens det kastes 600 grams spyd i U20-klassen. I årets junior-mesterskap kom hun seg til finaleomgangene, etter god kasting i de innledende omgangene.Emma avsluttet konkurransen med sitt lengste kast på 37,66 meter. Hun satte dermed personlig rekord med senior-spydet og endte på en flott syvendeplass. Inga Rabben Reimers fra Sandnes IL ble Norgesmester i denne juniorklassen.

Sarpsborg ILs to spydkastere gjennomførte flotte konkurranser under gode forhold i sommersola i Bodø, og innledet dermed høstsesongen på en fin måte. Norgeslekene på Jessheim venter førstkommende helg, før Olavslekene arrangeres på Kalnes Friidrettsstadion fra 17.-18. august.